mandag den 6. december 2010

Sne og Brændte mandler


Så ligger der sne gange 1000! og klanen er gået i vinter mode... På med vanten og ud i den friske frost. Der stod Iglo og snemænd på programmet, men igen af delene kunne lade sig gøre, med frossent pulver sne. Vi kunne lige presse en snebold med de varme næver, det resulterede i en enkelt fin iglo-fyfadslys-pynte-lampe!

Ind i varmen igen, drikke the og brænde mandler, jo tak den ædle kunst at brænde mandler, blev håndteret på højeste plan! og 5 fyldte kræmmerhuse blev fyldt til renden med dejlig lune brændte mandler.

Her er opskriften:
Ingredienser:
200gramMandler, usmuttede
2dl.Sukker
2dl.Vand

Vand, sukker og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus. sukkerlagen "koges ind",imens der røres ind i mellem. På et tidspunkt "smuldrer" sukkerlagen. Nu skal mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karameliserede (blanke men humplede) hæld da mandlerne ud på et stykke bagepapir eller lign. og køl dem af.

Tips:

Det tager lidt tid, at koge sukkerlagen ind, men bliv ikke utåmlodig det kan betale sig at vente. Når mandlerne er færdige kommer der "knæk"-lyde fra dem, der indikerer at alt væde er fordampet.

Opbevares i tæt-sluttende glas, hvis de holder så længe.